onsdag 11. januar 2012

Fondant - denne er god til lokk


Fondant - denne er god til lokk

2 ss kaldt vann
1 ½ ts genlantinpulver
1 ½ ss flytende glukose (kjøpes på apotek)
2 ts glyserol flytende (kjøpes på apotek)
ca 450 g melis

Slik gjør du:

*Vann og gelantinpulver smeltes på svak varme.
*Glukose og glyserol blandes sammen med gelantinvannet.
*Ha litt melis i en bolle tøm blandingen oppi, og kna den sammen, tilsett
melisen litt etter litt, knas sammen til en smidig deig.
*Oppbevares i tett plastpose e.l.
*Veldig elastisk og god å jobbe med. Denne er til lokk.

-Tips:Bruker du din kjøkkenmaskin til dette, gni da bollen først inn med matfett så
slipper du det henger fast i bollen,men samler seg sammen i en klump

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar